Jahorinu svi pamtimo po ZOI ’84 i uglavnom vežemo uz priče o nekim davnim vremenima kada su Svjetskim skijaškim kupom harali Bojan Križaj i Matea Svet, sa kazete je u Stojadinu treštao ritam Novog vala, a ćevapi su se plaćali u dinarima koji su beskonačno devalvirali… Posljednjih se godina, međutim, priča o jednoj posve novoj Jahorini.

Prošle zime odlučili smo posjetiti Jahorinu i na vlastite se oči uvjeriti kako je to stari dobri Vučko postao Mr Wolf koji rješava skijaške probleme svih tipova snjegoljubaca. I imali smo što i vidjeti!!

Skijalište Jahorina ispunjava sve kriterije za uživanje na snijegu

Skijalište Jahorina rasprostire se od 1300 do 1916 metara nadmorske visine. Olimpijski Centar Jahorina može se pohvaliti najsuvremenijim sustavima za osnježivanje kojim je pokriveno cijelo skijalište, odnosno 46 km alpskih i 10 km nordijskih staza.

U svakom trenutku, perfektno uređene staze su povezane modernim žičarama kapaciteta 17 000 skijaša na sat.

Ugostiteljska ponuda ovdje je na očekivano visokoj razini – na svakom su koraku kafići i restorani koji nude tradicionalnu bosansku kuhinju. Sarajevo je pak udaljeno svega 28 km odnosno 30-ak min vožnje po solidnoj magistralnoj cesti.

Novim ulaganjima poboljšani uvjeti skijanja

Čitavo ljeto 2021. godine Olimpijski Centar bio je zatvoren, ali ne jer nisu imali upite za ljetni dio sezone nego jer su na sva silna ulaganja prošlih godina odlučili staviti još i točku na „i“! Cijelo je ljeto Jahorina bila ogromno gradilište i učinjeni su ponovno veliki pomaci.

Nove žičare i noćno skijanje na Jahorini

Izgrađeno je čak 5 novih žičara, a među ostalima i velika nova gondola na lokaciji Poljice. Ista će voziti skijaše na sam vrh skijališta gdje će ih dočekati novi panoramski bar!! Ukupno će se kapacitet skijališta povećati za 9500 skijaša na sat što je ogroman pomak u odnosu na već im poznatih 17000. Uloženo je i u novi sustav zasnježenja, a pokrivenost snijegom je povećana i na novih 7 km staza.

Šestosjedna žičara za cijelu obitelj!!

Nije više nikakva novost da Jahorina često ulaže u svoje skijalište i pruža nevjerojatnu skijašku sezonu svake zime. Prošle godine Jahorina se pohvalila otvorenjem nove šesterosjedne žičare Trnovo. Žičara je dužine 570 metara, a može prevesti 2 400 skijaša na sat dok sama vožnja traje oko dvije minute. Uz sam šesterosjed tu je i potpuno nova, blaga i široka skijaška staza na kojoj su prošle godine mali SkiGuru-ovci imali završno takmičenje. Nova staza i šesterosjed dobili su sjajne povratne reakcije prošlogodišnjih skijaša pa jedva čekamo novu priliku obući skije i isprobati novitete koji nas čekaju. Za sve koji nisu imali priliku prošle sezone posjetiti Jahorinu s nama, čekirajte našu ovosezonsku ponudu .

Na dnu staze, ove godine održavamo meeting point za škole skijanja, a ovdje se, unutar novoizgrađenog kompleksa Snježna Dolina Resort, nalazi i jedan od glavnih smještaja koje vam je pripremio SkiGuru tim!!

Noćno skijanje na Jahorini

I noćno skijanje dobiva novu rasvjetu i povećava se za punih 5 km dužine staze!!

Najljepši završetak dana na skijalištu Jahorina je noćno skijanje za koje je uređeno i osvijetljeno 4 km skijaških staza na predijelu Poljice. Uz šesterosjed i modernizirani ski lift, skijaši i borderi mogu u potpunosti doživjeti čari Jahorine noću.

Odličan smještaj u SkiGuru aranžmanu

U SkiGuru ponudi su apartmanski i polupansionski aranžmani od 7 noćenja sa uključenom ski kartom za 6 dana. Smještaji su svi na pješačkoj udaljenosti od staza i svih bitnih sadržaja – od gastro ponude do noćnog života.

Hoteli u blizini ski staze

U našoj su ponudi dva odlična hotela – svakome po mjeri!!

Hotel Kristal 3*

Hotel Kristal 3* nalazi se na poziciji Poljice svega 50 metara od žičare. Obuhvaća smještaj s besplatnim bežičnim pristupom internetu i TV-om sa satelitskim programima. U okviru objekta dostupni su spremište za skije, sauna, bar i dva restorana u kojima se poslužuju tradicionalna bosanska jela.

Hotel Board 4*

Hotel Board 4* nalazi se u središnjem dijelu turističkog naselja na 150 metara od skijaških staza. U okviru objekta dostupni su bazen i wellness centar, fitness centar, bar, restoran te igraonica za djecu.

U sklopu SkiGuru aranžmana gosti imaju besplatan ulaz u sve sadržaje te besplatnu uslugu animatora u dječjoj igraonici.

Apartmanski SkiGuru aranžman

Ponuda apartmanskog smještaja na Jahorini iz godine u godinu  sve je bolja, a mi smo se odlučili izdvojiti

Apartmani Poljice

Apartmani Poljice nalaze se odmah do lokacije Poljica, stotinjak metara od glavnog skijaškog platoa i šesterosjeda Poljice. Nova staza koje se spušta na lift Poljice prolazi pored zgrade apartmana pa je kontakt sa stazom od nadolazeće sezone direktan!!

SkiGuru ima idealnu ponudu za sve skijoljubce!!

Zahvaljujućim mnogim ulaganjima i poboljšanjima iz sezone u sezonu, za Jahorinu se može reći kako već uvelike konkurira popularnim europskim skijalištima. Naravno, to rezultira i povećanjem cijena na skijalištu, no SkiGuru tim se pobrinuo da našim skijašima omogući najbolji smještaj i lokaciju po vrhunskim cijenama. Sve o cijenama i smještaju te školi skijanja na Jahorini možete pronaći klikom na SKIJANJE JAHORINA.

Ski škola po SkiGuru standardima

Na Jahorini organiziramo školu skijanja po SkiGuru standardima – poduka skijanja za djecu i odrasle traje od nedjelje do petka od 10 do 13 sati s uključenom pauzom za okrjepu i toalet. Broj polaznika po učitelju je, kao i uvijek, sveden na razumne brojke (djeca prosječno 9, odrasli 7).

Školu skijanja provode licencirani učitelji s iskustvom. Po završetku tečaja organiziramo svečanu dodjelu diploma i medalja za sve polaznike 🙂

Zaključak – Uvjerite se sami

Olimpijski Centar Jahorina posljednjih godina zaista se promijenio – na bolje? I mi smo čuli razne priče, pa smo prošle godine odlučili otputovati u Bosnu i Hercegovinu te osobno provjeriti kakvi su uvjeti skijanja na Jahorini.

Što Vas očekuje na Jahorini u novoj sezoni 2022/2023

Prema najavama uprave Olimpijskog centra Jahorina skijaše će ove sezone na Jahorini dočekati dva nova ski lifta: Skočine i Oštra Glava. Ukupna dužina skijaških staza sada je 49km. Dodatno se uložilo u rasvjetu staza pa će ove godine skijaši moći uživati na više staza raspoloživih za noćno skijanje. Uložilo se i u novi sustav zasnježenje tzv. snow factory koji omogućuje produkciju snijega i na temperaturama do 15°C, a ukupna površina zasnježenih staza povećat će se za još 15km. Ovo ulaganje prati i izgradnja novog akumulacijskog jezera kapaciteta 30 000 metara kubnih.

I možemo vam iz prve ruke reći – da vas netko tamo teleportira, bez da znate gdje ste, pomislili biste da ste na nekom suvremenom alpskom skijalištu.

>> JAHORINA – PONUDA SKI ARANŽMANA