Skijanje 2023/2024. Što nas sve čeka u nadolazećoj zimskoj sezoni?

Dragi naši snjegoljupci,
Zima 2023./2024. donosi nam brojne nove izazove, a ekipa iz SkiGurua marljivo je radila kako bi za Vas pronašla najbolje ponude u najatraktivnijim terminima.

ZIMSKI ŠKOLSKI PRAZNICI

Ove godine zimski školski praznici padaju u ovim periodima: 27.12.2023.-5.1.2024. (ali zapravo od 23.12.23.-7.1.24. pribrojimo li vikende i praznike) te 19.2.-23.2.2024. (ali zapravo od 17.2.-25.2.24. pribrojimo li vikende).

KALENDAR ŠKOLSKIH PRAZNIKA

TERMINI SKIJANJA

Oba termina školskih praznika padaju u visoku sezonu na svim europskim skijalištima (jer i gotovo sve zemlje EU imaju praznike upravo u tim terminima). Posebno je atraktivan prvi dio praznika kada cijene na svim destinacijama dostižu svoj maksimum i kada je općenito teško uopće i doći do kapaciteta jer su oni primarno rezervirani za zapadno europsko tržište.

PRED SEZONA

Otvorenje skijaške sezone najbolje je planirati tamo gdje je vjerojatnost za dobre snježne uvjete već u prosincu solidno velika. Zbog toga i preporučamo Kronplatz jer takvu predanost zasnježivanju i uređivanju staza zaista nije lako nadmašiti. SkiGuru za otvorenje skijaške sezone 2023/2024 planira i neke nove smještajne kapacitete, a o svemu ćemo više izvijestiti do konca kolovoza.

SKIJANJE ZA BOŽIĆ I NOVU GODINU

Premda je skijanje za vrijeme školskih praznika u prosincu i siječnju najskuplja varijanta, SkiGuru i u tom terminu planira aranžmane koji će imati dobar omjer cijene i kvalitete i biti dostupni hrvatskim ljubiteljima skijanja. U terminu 26.12.-30.12. već tradicionalno nudimo odličan cjelodnevni program za osnovnoškolce na Rogli uz manji broj kapaciteta i za obiteljske aranžmane. Za one željne skijaških prostranstava i većih visina tu je opet Francuska i to u tjednu koji uključuje Novu godinu (30.12.-6.1.).

Prodaju ovih aranžmana otvorili smo 16.8.23., a svima kojima ti termini puno znače savjetujemo da budu brzi  jer kapaciteta u tom dijelu sezone nema mnogo, a dobar dio je već otišao u našoj ljetnoj pretprodaji koju otvaramo samo za našu newsletter listu.

ŠKOLSKI PRAZNICI U VELJAČI

Skijanje u drugom terminu zimskih školskih praznika 2024. u veljači otvara nešto više mogućnosti nego ono u prvom dijelu oko Nove godine. Tu se s jedne strane nude dobri aranžmani u Italiji – SkiGuru ove godine uz Andalo otvara još dvije sjajne destinacije u terminu februarskih praznika: Folgaria i Folgarida-Marilleva. Tu su i nešto jeftiniji, ali sada već skoro pa jednako atraktivni aranžmani na Jahorini gdje u nadolazećoj sezoni SkiGuru izlazi sa puno jačom ponudom kvalitetnih smještajnih kapaciteta u odnosu na prošle sezone. Ponuda za Jahorinu stiže do konca kolovoza!!

SKIGURU PREPORUKA

Uzevši sve okolnosti u obzir naša je preporuka za ski sezonu 2024 termin drugog tjedna siječnja (6.-13.1.2024.) za sve one koji su tada u mogućnosti ići na skijanje. Cijene u tom bivšem hrvatskom tjednu biti će značajno niže od cijena u tjednu prije toga, a ujedno i niže od cijena u veljači. Istovremeno biti će značajno manje gužve na stazama nego u oba termina praznika, a s obzirom na iskustva prethodnih godina uvjeti na stazama u talijanskim Alpama već su tada na vrlo visokom nivou. Naša su preporuka u ovom terminu dokazane obiteljske destinacije Andalo i Folgaria.

ŠKOLA SKIJANJA SEZONA 2023./2024.

SkiGuru škola skijanja biti će kao i uvijek prisutna na gotovo svim destinacijama na kojima nudimo skijaške aranžmane.
Posebno želimo istaknuti odlične uvjete koje nudimo u Andalu, a pogotovo u siječanjskom terminu (6.-13.1.2024.) kada ćemo imati dobro organiziran i još bolje ekipiran tim za predškolski uzrast i kada ćemo ove sezone imati i poseban grupni popust za sve obitelji koje putuju kao grupa zajedno na skijanje.

INFORMACIJE

Više info o našim ponudama i uslugama saznajte tako da se predbilježite na naš newsletter ispunjavanjem našeg kontakt obrasca uz napomenu – „molim stavite me na mail listu“: KONTAKT OBRAZAC

Grupne mailove šaljemo samo kada izlazimo sa novitetima u našoj ponudi i sa istoga se možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

Pratite nas na facebooku i blogu i javite nam se na mail [email protected].

Volim skijanje!!

SkiGuru Tim