Skijalište Andalo, punog naziva Paganella – Andalo, nudi sve potrebno za nezaboravan zimski odmor – brze i sigurne žičare, raznovrsne staze, vrhunske uvjete i brojne dodatne pogodnosti.

Ako ste u potrazi za savršenom zimskom destinacijom, ne tražite dalje od Andala, alpske ski destinacije smještene u talijanskoj pokrajini Trento. Andalo je dio Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Prostire se na nadmorskim visinama od 1042 do 2015 m.

Bajkovite, snijegom prekrivene planine na – kako to volimo reći – automobilskoj udaljenosti od Hrvatske, privlače prave poznavatelje skijaških užitaka.

SkiGuru Andalo Karta preview - Skijalište Andalo - ObiteljSKI raj na Dolomitima

Staze i snježni uvjeti

Uređenost staza na skijalištu Paganella Andalo može se mjeriti s nešto poznatijim skijalištima, na primjer s Kronplatzom. Pristupačnost obiteljima s djecom i bogat program nakon skijanja ono je što privlači skijaše.

Skijalište Paganella nudi pedesetak kilometara snježnih staza i dovoljno je za sve ljubitelje snježnih aktivnosti  a pokrivenost snijegom u Andalu je odlična.

Naime osnježivanje na stazama dodatno osiguravaju snježni topovi, koji vodu crpe iz obližnjeg jezera. To omogućuje vrhunske uvjete za skijanje tijekom cijele sezone!!

Moderne žičare i infrastruktura

Andalo se ponosi modernim sustavom žičara, među kojima prevladavaju brze i sigurne sjedežnice.

Ukupno 14 žičara može prevesti čak 27,000 skijaša u samo jednom satu!!

Udobne sjedalice, opremljene pomičnim pokrivalima od pleksiglasa, štite od vjetra i padalina te osiguravaju zaštitu skijaša tijekom vožnje na vrh planine.

Skijalište Paganella Andalo svake godine ulaže u obnovu i dopunu svoje infrastrukture.

Pristup Skijalištu Andalo

Skijalište Andalo udaljeno je otprilike 460 km od Rijeke, odnosno 550 km od Zagreba. Putovanje do skijališta je jednostavno. Najveći dio puta kroz Italiju je autocesta – od Trsta, preko Venecije i Verone prema Trentu sve do izlaza Trento Nord Interporto, a zatim preko Mezzolombarda i Fai Della Paganella, svega 20-ak km po magistralnoj cesti do Andala.

Informativno, od Rijeke put traje oko 5 sati te bi cijena troška bila oko 25€ po talijanskim autocestama.

Pogledajte put do skijališta Andalo na Google karti.

POVEZANA SKIJALIŠTA : Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Monte Bondone, Folgaria, Passo Tonale/Ponte di Legno.

Idealni dječji zimski praznici u Andalu – snijeg, kupanje, igra!

Andalo nudi bogat program za malu i veliku djecu i to sadržajima kroz cijelu godinu. Zimi kada je sezona skijanja, u punom su jeku programi u igraonicama, klizalištu i aquaparku.

Tako je za sve najmlađe ili one koji nisu još spremni tu igraonica na otvorenom. Dvorci za skakanje, staze za sanjkanje. Pravi dječji snježni raj kojem ne mogu odoljeti niti stariji.

Jedno od atraktivnijih mjesta u Andalu je svakako i izimno velik i sadržajem bogat aquapark.  Bazeni, tobogani kada vani sniježi, čaroban je doživljaj za vas i vaše mališane.

Klizalište u Andalu je natkriveno tako da ste bez brige o vremenskim uvjetima!!

Klizalište nalazi se unutar objekta, što znači da je dostupno tijekom cijele godine dimenzije 60×28 metara, pružajući dovoljno prostora za slobodno klizanje, treninge i natjecanja. Objekt koristi napredan sustav umjetnog hlađenja, osiguravajući savršene uvjete leda bez obzira na vanjske temperature. Za još bolje iskustvo klizanja, objekt je opremljen  audio sustavom za emitiranje, tako da možete klizati uz omiljenu glazbu ili najave. Na raspolaganju su vam prostrane svlačionice i toaleti, osiguravajući maksimalnu udobnost prije i nakon klizanja.

Za najmlađe – baby park u sklopu Ski Guru vrtića na snijegu!

Za ljubitelje zime i snijega, Andalo je pravi raj. Skijalište nudi širok spektar staza koje su prilagođene svim nivoima skijaškog umijeća. Djeca mogu pohađati skijaške škole, gdje će pod stručnim vodstvom instruktora brzo naučiti osnove skijanja ili usavršiti svoje vještine. Pored skijanja, tu su i staze za sanjkanje, klizališta i parkovi za snowboard, što dodatno doprinosi zabavi na snijegu.

Tijekom obiteljskog odmora Baby Park Dosson je nezaobilazna destinacija. Ovaj dječji park nalazi se pored Rifugio Dosson s prekrasnim pogledom na vrhove Brenta Dolomita.

Na srednjoj stanici gondole Andalo-Doss Pelà, koja polazi iz centra Andala, nalazi se veliko igralište gdje djeca mogu uživati kraj malog jezeru Dosson.

Baby Park Dosson nadzire kvalificirano osoblje koje osigurava da sva djeca uživaju kroz igru i edukativne aktivnosti.

Više o školi skijanja i Ski Guru ponudama pročitajte ovdje!!

Apres Ski i Zabava

Vrijedi napomenuti da se na svega 37 km od skijališta nalazi glavni grad pokrajine Trento, tako da Andalo nudi više od samo sjajnih skijaških staza. Veliki sportski centar nudi razne sadržaje, uključujući bazen i klizalište, dok je mjesto prepuno trgovina, kafića i restorana.

Za sve željne zabave Andalo nudi velik broj kafića, pubova i apres ski barova, od kojih izdvajamo:

  • Zenith Apres Ski
  • Caffè Vienna
  • Tower Pub
  • Bar BO
  • Bar Campo Base
  • Bar Palaghiaccio Andalo (u sklopu sportskog centra s bazenom i klizalištem)
  • Shuttle PUB / La Flaca
  • Bar Laghet

Svakako se raspitajte i o Andalo Card, koja pruža popuste od 10-30% popusta na cijene za različite lokacije diljem grada, bez obzira posjedujete li skijašku kartu ili ne.

Andalo će vas osvojiti svojom ljepotom i kvalitetom

Andalo je skijalište koje nudi izuzetne uvjete i raznovrsne sadržaje za sve skijaše. Uz moderne žičare, savršeno pripremljene staze, brojne apres ski opcije i dodatne pogodnosti poput škole skijanja, Andalo se ističe kao vrhunska destinacija za zimski odmor.

Bilo da ste početnik ili iskusni skijaš, Andalo će vas osvojiti svojom ljepotom i kvalitetom. Spakirajte svoje skije i pripremite se za nezaboravan zimski doživljaj!!

Provjerite našu ponudu za siječanj ovdje, odnosno za veljaču ovdje!!