Les Orres je za obiteljsko skijanje gotovo savršen. Iako manje poznato hrvatskim skijaškim avanturistima, skijalište Les Orres, smješteno na padinama francuskih Alpa, predivno je mjesto za skijanje u kojem će uživati cijela obitelj!!

Gdje se nalazi Les Orres?

Les Orres je smješten ponad doline Durance i grada Embruna, vrlo lijepog srednjovjekovnog gradića s odličnim restoranima. Pogled sa skijališta prema Serre-Ponçonu – jednom od najvećih umjetnih jezera u Europi – oduzima dah! Netaknuta priroda, gusta crnogorična šuma i predivni pejzaži mjestu daju potencijal kako za zimski, tako i za ljetni turizam.

Od popularnih destinacija Les 2 Alpes i Alpe d’Huez skijalište Les Orres je udaljeno svega sat vremena vožnje, a do Serre Chevalier i manje.

Pogledajte Live Cam

Koliko je skijalište Les Orres udaljeno od Zagreba?

Od Zagreba je udaljen 960 km, od Rijeke 790 km.

Pristup/udaljenost: Zagreb – Ljubljana – Torino – Briancon – Embrun – Les Orres.

Put jest malo duži u odnosu na talijanske Alpe, ali vrlo ugodan – sve je autocesta osim zadnjih 90km odlične magistralne ceste

Za one koji ne žele ili ne mogu putovati automobilom, SkiGuru uz svoje aranžmane nudi mogućnost doplate za prijevoz autobusom.

Kod razmišljanja o vožnji treba u obzir uzeti cijeli paket aranžman jer za 3-4h vožnje više može se uštedjeti značajan iznos na jednom obiteljskom aranžmanu.

Odlični uvjeti skijanja – za svakoga

Snijega uvijek ima, u što smo se i sami uvjerili, jer zahvaljujući položaju i visini, tijekom cijele sezone snježni su uvjeti vrlo povoljni. Naime, samo skijalište Les Orres je smješteno na nadmorskoj visini od 1550 do 2750 m i rašireno je u čak 100 km skijaških staza za sve tipove skijaša. Na snijegu će jednako uživati i iskusniji skijaši i početnici. Les Orres ima 7 zelenih, 4 plave, 21 crvenu i 3 crne skijaške staze.

Koliko se u Les Orres ulaže uvjerili smo se i sami ovog ljeta (pogledajte fotografije niže). Naime, šire područje oko naselja 1800 trenutno je veliko gradilište. Gradi se još nekoliko staza i žičara, uključujući i natkrivenu traku za početnike.

Ako ste slabijeg skijaškog znanja lako ćete se snaći na manje strmim i širokim stazama u donjem dijelu skijališta, koje bez problema mogu primiti veliki broj skijaša početnika i idealne su za prve skijaške korake.

Ako snijega i ne padne u dovoljnoj količini – ne brinite – tu su snježni topovi koji će osigurati dovoljne količine umjetnog snijega za sasvim ugodno skijanje.

Jedno mjesto za sve skijaške sportove

Osim za alpsko, veliki broj staza, čak 40 km, uređeno je i za nordijsko skijanje. Stoga i ne čudi da upravo Les Orres brojne reprezentacije i natjecatelji odabiru za mjesto gdje će se pripremiti za svoja natjecanja.

Snowbord je ovdje itekako popularna aktivnost, dok uvjeti za freeride baš i nisu povoljni zbog velike količine drveća. A tko voli klizati uživat će u ledu na lokalnom klizalištu koje se nalazi u obližnjem naselju Les Orres 1650.

lesorres planpistes2018 2019 - Les Orres – Skijanje za sve: djecu, početnike, obitelj i profesionalce

Škola skijanja i vrtić na snijegu

U Les Orresu se može vrlo rano početi učiti skijati. Primjerice, uz lijepo vanjsko igralište, mjesni dječji vrtić opremljen je igralištem na snijegu za djecu od 3 do 6 godina. Tu je i Juni-Orres klub za djecu od 6 do 12 godina.

Prostran plato za početnike – okružen kafićima i restoranima te smještajnim kapacitetima koje i SkiGuru ima u svojoj ponudi – idealno je mjesto za skijaške susrete i druženja. Zbog toga je Les Orres idealan za obitelji s djecom.

Na skijalištu Les Orres sve je nadohvat ruke

Ova – možemo slobodno reći –  obiteljski uređena ski destinacija pruža autentičan ugođaj južnih francuskih Alpa. Kao skijaški centar ima svu potrebnu infrastrukturu modernog turističkog središta. Vrlo je pristupačan, kako cijenom, tako i dolaskom do samog skijališta preko kojega su se ispružile 21 žičare različitog tipa.

Neočekivano dobar apartmanski smještaj

Iako se za Francusku često misli kako je smještaj tijesan i nerijetko neuredan, u naselju Les Orres 1800 nije tako. SkiGuru je svojim članovima i klijentima osigurao smještaj u najljepšem i najatraktivnijem dijelu – u novom apartmanskom naselju Orres Bois Méan izgrađenom 2008. godine na visini od 1.800 m nadmorske visine.

Većina zgrada u ovom apartmanskom naselju građena je u alpskom drvo-kamen stilu. Kao i kod nekih drugih francuskih ski odredišta, kvaliteta apartmanskog smještaja podignuta je i u Les Orresu posljednjih desetak godina na malo veću razinu te može zadovoljiti i skijaše navikle na talijanske i austrijske standarde. Iako će se na tim skijalištima i dalje naći prostraniji apartmani, rijetko ćete moći naći apartmane na stazi, a i bazen u zgradi apartmana što su vjerujemo prednosti vrijedne razmatranja, a posebno u kontekstu izvanrednih cijena paket aranžmana.

Popularne cijene ski aranžmana

Les Orres je za termine koje nudi SkiGuru cjenovno nevjerojatno povoljan. Dok je na većini drugih alpskih odredišta ovo vrijeme visoke sezone, skijanje u Les Orresu u ovom terminu je gotovo dvostruko niže od prosjeka na tržištu za talijanske i austrijske Alpe.

U skladu s tim popularne su i cijene SkiGuru aranžmana za Les Orres u najatraktivnijem novogodišnjem terminu

I to nije sve!!

Skijalište Les Orres bogato je dodatnim sadržajima

Zabave ovdje svakako ne nedostaje.

Poznate su vam blagodati ski-in-ski-out smještaja? A smještaj s bazenom u zgradi? Zvuči dobro?

Tu možete isprobati i brojne druge aktivnosti, od paraglidinga, biatlona i klizanja do sanjkanja i vožnje snowmobilom ili vožnje saonicama sa psećom zapregom.

Turističko osoblje govori engleski i vrlo su ljubazni. Cijene u dućanima i kafićima su prihvatljive.

Zaključak – Uživajte u skijanju uz SkiGuru!!

Jedno je sigurno. Dolaskom u Les Orres zaboravit ćete od kuda ste došli i poželjet tu ostati zauvijek.

Ukratko – ovo je obiteljsko skijalište sa stazama prilagođenim svim ukusima, za sve kategorije skijaša, s mnogo zabave i odličnim omjerom cijene i kvalitete. Ova ski destinacije nudi baš sve, od ski-in ski-out, apres ski do škole skijanja – sve u jednom.

Auto vam neće trebati, a nakon 7 dana zaboravit ćete i gdje ste ga parkirali. Les Orres preporučamo skijašima koji traže kvalitetnu destinaciju za sve članove svoje obitelji, a SkiGuru je upravo takvima oduvijek posebno usmjeren zbog čega možete imati povjerenja u našu preporuku 🙂

REZERVIRAJTE VAŠ BORAVAK U LES ORRES-u VEĆ DANAS!! POŠALJITE UPIT ZA SKIJENJE U LES ORRESU.