Dok iščekujemo konačan rasplet događaja vezano uz mogućnosti uživanja u sportskim aktivnostima na svježem zimskom zraku donosimo vam informacije koje smo uspjeli dobiti od nadležnih institucija.

KONAČNA ODLUKA

Prema najavi ministra Božinovića nove mjere donijet će se „nekoliko dana prije 21.12.“ kada prestaju vrijediti važeće.

ŠTO AKO SAM VEĆ PREBOLIO/LA COVID 19?

Kako smo već objasnili u našoj objavi od 5.12. u službenim objavama nije jasno korelirana odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 30.11.2020. prema kojoj je obavezan test pri povratku iz inozemstva i odlukom o kriterijima za testiranje na SARS-CoV-2 i prekid izolacije i karantene koju je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo 2. studenog 2020.

S e-maila Stožera civilne zaštite Grada Rijeke dobili smo u međuvremenu ovaj odgovor:

Pri povratku s putovanja, odnosno ulasku u Hrvatsku morate uz sebe imati  potvrdu o pozitivnom PCR testu na COVID – 19  s datumom od 14 – 90 dana prije dana prolaska granice. Svi članovi obitelji, po ulasku u Hrvatsku trebaju se testirati, a ako se djeca ne testiraju onda djeca trebaju ići u samoizolaciju. PCR test vrijedi  iz bilo koje zemlje, ukoliko je napravljen unutar 48 sati prije povratka u RH.

Zahvaljujući informaciji koju nam je proslijedila naša čitateljica doznajemo i da je hzjz donio nove kriterije 6.12. prema kojima nije nužan PCR test već su važeći i pozitivni nalazi „antigenskog  testa ili  pozitivan  rezultat  u  testu  neutralizacije  (NT) koji  je urađen unazad  tri  mjeseca,  a  stariji  od  14  dana ili    potvrdu  o  preboljenju  izdanu  od liječnika“.

PLATAK

S Platka neslužbeno doznajemo kako je u planu pokretanje žičara 21.12. S konačnom odlukom čekaju se gore spomenute nove mjere. SkiGuru planira održati svoje uobičajene programe škole skijanja ukoliko nam situacija iste i dopusti.

SKIGURU PROGRAMI ŠKOLE SKIJANJA I ARANŽAMANI

Od naših inozemnih programa Zimovanje na Rogli i Andalo 9.-16.1.2021. i dalje su otvorene opcije. Škole skijanja na Platku ćemo zasigurno imati, ali ćemo termine objaviti tek kada budemo imali pouzdane informacije od Stožera i Platka te naravno konačne informacije vezano uz praznike.

Pratite nas na facebooku i blogu i javite nam se na mail [email protected] ako raspolažete informacijama koje mogu biti od koristi našoj skijaškoj zajednici.

Volim skijanje!!

SkiGuru Tim