SkiGuru meteorolozi: “Ovu zimu očekuje se pregršt dobre zabave u zraku te sunčani osmijesi uz puno snijega!!”

Pridružite se našim pozitivnim predviđanjima i otvorimo zajedno još jednu skijašku sezonu. Izvadite skijašku opremu i spremite kofere, čekaju vas brojne hit destinacije. U nastavku Vam donosimo sve što trebate znati o ski aranžmanima za skijačku sezonu 2022/2023.

ZIMSKI ŠKOLSKI PRAZNICI

Zimski školski praznici se nastavljaju u istom ritmu kao i protekle dvije godine – prvi dio praznika u terminu oko Božića i Nove godine, a drugi koncem veljače. Odlukom ministarstva znanosti i obrazovanja prvi dio zimskih praznika počet će u utorak 27. prosinca i trajati do 5. siječnja, ali će nastava završiti u petak 23. prosinca i početi 9. siječnja 2023. godine. Drugi dio zimskih praznika za počinje 20. veljače i završava 24. veljače 2023. godine, ali nastava završava u petak 17. veljače i počinje u ponedjeljak 27. veljače 2023. godine.

KALENDAR ŠKOLSKIH PRAZNIKA

TERMINI SKIJANJA

Tradicionalno skijaške termine dijelimo na predsezonske, tzv. Hrvatski tjedan i postsezonske. S novom shemom skijaških praznika ova se podjela malo promijenila pa sada nakon predsezone, koja se obično konzumira kroz produžene vikende, imamo 2 pika hrvatske skijaške sezone. Prvi je pik oko Božića i Nove godine, što je tradicionalno najskuplji termin u čitavim Alpama, a drugi je koncem veljače kada su, na našu veliku žalost, praznici i u većem dijelu ostatka Europe pa su i tada cijene dosta visoke.

CIJENE ARANŽMANA

Cijene skijaških aranžmana će nešto ići gore, ali ne toliko značajno koliko su mnogi pomislili ovog proljeća s rastom cijena energenata. Barem prema podacima kojima u ovom trenutku raspolažemo. Naravno, svi se nadamo skorom završetku sukoba i normalizaciji ekonomskih trendova.

PRED SEZONA

Što se nas tiče tu dvojbi nema – u pred sezoni treba igrati na sigurno te ići onamo gdje su šanse da nedostatak snijega pokvari doživljaj male do nikakve. A, u tom smislu, daleko najopremljenija skijališta snježnom artiljerijom su ona u talijanskoj pokrajini Južni Tirol i to u prvom redu na Kronplatzu. Iako je Kronplatz inače ekskluzivan centar, koji nije za svačiji džep, u pred sezoni je moguće naći odlične aranžmane za produžene vikende.

OTVORENJE SKI SEZONE 2022-2023 NA KRONPLATZU

BOŽIĆNI TERMIN

Iako je razdoblje između Božića i Nove godine najatraktivniji termin velikom dijelu europskog tržišta, SkiGuru je tu pronašao sjajnu nišu i ugurao svoj all inclusive aranžman na Rogli za vrlo prihvatljivu cijenu. Aranžmani se dijele na klasične obiteljske i ponudu za osnovnoškolce koji idu bez pratnje roditelja i aranžman koji predviđa 24-satnu skrb te cjelodnevni sportski, društveni i zabavni program.

ROGLA 26. – 30.12.2022.

NOVOGODIŠNJI TERMIN

Ove nas godine u novogodišnjem terminu čeka jedna ekskluziva – po prvi puta u svojoj skijaškoj povijesti građani hrvatske moći će ići na skijanje u siječnju s Novom godinom uključenom u termin! Iako to zvuči kao super skupa opcija uspjeli smo naći rješenje koje će vjerujemo zadovoljiti sve vaše zahtjeve – i dobra cijena i moćno skijalište i prihvatljiva udaljenost 😊

SERRE CHEVALIER 31.12. – 7.1.2023. (STIŽE USKORO!!)

LES ORRES 31.12. – 7.1.2023. (STIŽE USKORO!!)

KRONPLATZ 31.12. – 7.1.2023.

HRVATSKI TJEDAN

Termin u kojem smo tradicionalno punili europska skijališta u velikom broju je drugi tjedan u siječnju. Na žalost, tu više nemamo školske praznike, ali s druge strane taj je termin i dalje super povoljan u odnosu na sve druge i da stvar bude još bolja – tada nas u pravilu dočekuju super ispeglane staze pripremljene samo za nas! Na stazama je jako malo ljudi, a ponuda je na najvišoj razini jer su i tjedan prije i tjedan poslije važni termini za sva skijališta. SkiGuru u tom terminu tradicionalno nudi najbolju obiteljsku destinaciju u ovom dijelu Alpa – neodoljivi Andalo sa svojim dobro pripremljenim stazama, brzim žicama i super bogatim sadržajem, posebno za klince (neponovljivi Aqupark npr.). A, tu je i SkiGuru škola skijanja da stvar bude posve zaokružena.

ANDALO 7. – 14.1.2023.

ŠKOLSKI PRAZNICI U VELJAČI

Posljednji tjedan veljače sada je novi „hrvatski tjedan“. Prošle smo godine u tom terminu nudili aranžmane u Andalu s jedne i na Jahorini s druge strane. Oba su projekta ispala veća nego smo to očekivali, a tko nije bio najbolje da sam provjeri zašto i najprije baci oko na naše objave na društvenim mrežama (Go To Facebook). O Jahorini smo se detaljno raspisali još prošle godine i podrobnije objasnili zašto se toliko o njoj priča posljednjih godina (Jahorina u novom ruhu – postala moderno europsko skijalište!!). Na obje destinacije i ove godine planiramo dovesti našu školu skijanja za sve generacije polaznika.

KRONPLATZ 18. – 25.2.2023.

ANDALO 18. – 25.2.2023.

Toliko za sad, a s novim se vijestima čujemo uskoro!! Stay tuned

Pratite nas na facebooku i blogu i javite nam se na mail [email protected].

Volim skijanje!!

SkiGuru Tim