Skijanje 2024/2025. Što nas sve čeka u zimskoj sezoni 2024/25?

Dragi naši snjegoljupci,
Za sve koji se vole na vrijeme informirati  ipobrinuti za najbolje skijaške aranžmane 2024/25 donosimo na vrijeme sve bitne infromacije na jednom mjestu.

ZIMSKI ŠKOLSKI PRAZNICI

VAŽNA OBAVIJEST – Ministar Radovan Fuchs najavio je prošli tjedan kako će zbog produženja ljetnih školskih praznika predložiti ukidanje praznika u veljači. U tijeku je (do 18.7. koliko nam je poznato) javno savjetovanje na kojem možete izraziti svoje mišljenje o ovom potezu ministra. Svojim komentarom direktno utječete na provedbu te odluke koja dakle nije još definitivna. Link na e-savjetovanje

Skijaška sezona 2024. /2025. donosi sada već uhodanu shemu zimskih školskih praznika koji se pojavljuju u dva termina:

23.12.2024.-6.1.2025. (ali zapravo od 21.12.24.-6.1.25. pribrojimo li vikende i praznike) te 24.2.-2.3.2025. (ali zapravo od 22.2.-2.3.25. pribrojimo li vikende).

KALENDAR ŠKOLSKIH PRAZNIKA

TERMINI SKIJANJA

Kao i proteklih skijaških sezona oba termina školskih praznika padaju u visoku sezonu na svim europskim skijalištima (jer i gotovo sve zemlje EU imaju praznike upravo u tim terminima). Ove godine je termin u veljači posebno tražen jer se poklapa sa izrazito traženim tjednom u većem dijelu Europe.

SKIJAŠKA PREDSEZONA

Otvorenje skijaške sezone 2024./2025. najbolje je planirati tamo gdje je vjerojatnost za dobre snježne uvjete već u prosincu solidno velika. Upravo iz tog razloga preporučamo Kronplatz jer takvu predanost zasnježivanju i uređivanju staza zaista nije lako nadmašiti. Cijene ski karata na Kronplatzu su uvijek nešto više od prosjeka na ostalim skijalištima u Italiji, ali zato su tu paketi ski aranžmana sa uključenom ski kartom koji osiguravaju odličnu alternativu za najbolje ksijaško otvorenje sezone.

SKIJANJE ZA BOŽIĆ I NOVU GODINU

Premda je skijanje za vrijeme školskih praznika u prosincu i siječnju najskuplja varijanta, i u tom terminu može se naći aranžmane koji će imati dobar omjer cijene i kvalitete i biti dostupni hrvatskim ljubiteljima skijanja. Za termin između Božića i Nove godine 26.12.-30.12. naša je preporuka odličan cjelodnevni program za osnovnoškolce na Rogli uz manji broj kapaciteta i za obiteljske aranžmane. Za one željne skijaških prostranstava i većih visina tu je opet Francuska i to u tjednu koji uključuje Novu godinu (28.12.-4.1.).

ŠKOLSKI PRAZNICI U VELJAČI

Za skijanje 2024/25 u drugom terminu zimskih školskih praznika u veljači također se može naći dobrih ski aranžmana iako i ono pada u vrlo tražen termin. Tu će ove skijaške sezone biti probem uopće doći do kapaciteta, a treba misliti i na činjenicu da su veljače posljednjih godina dosta tople pa stoga preporučamo isključivo skijališta koja su se dokazala kao pouzdana u očuvanju i pripremi staza u teškim uvjetima. U prvom redu stoga preporučamo opet Andalo koji se iz godine u godinu dokazuje kao pouzdan partner, a i dalje drži značajno povoljnije cijene od prijerice Kronplatza. Tu je i još jedno sjajno obiteljsko skijalište u blizini Trenta – Folgaria koje također nudi odličan omjer cijene i kvalitete.

ŠKOLA SKIJANJA SEZONA 2024./2025.

Školu skijanja će većina razumljivo planirati u vrijeme školskih praznika iako su tada cijene značajno više i više je ljudi općenito na stazama.

Tko je u mogućnosti ići izvan tih termina svakako će najprije gledati tjedan 4.-11.1.2025. jer će u njemu biti organizirane škole skijanja na hrvatskom jeziku. Taj je termin posebno atraktivan za one čija djeca još ne idu u školu i takvima preporučamo posebne ponude škola skijanja za predškolce sa organiziranim boravkom u igraonicama na otvorenome i zatvorenome.

INFORMACIJE

Više info o našim ponudama i uslugama saznajte tako da se predbilježite na naš newsletter ispunjavanjem našeg kontakt obrasca uz napomenu – „molim stavite me na mail listu“: KONTAKT OBRAZAC

Grupne mailove šaljemo samo kada izlazimo sa novitetima u našoj ponudi i sa istoga se možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

Pratite nas na facebooku i blogu i javite nam se na mail [email protected].

Volim skijanje!!

SkiGuru Tim