Dragi naši snjegoljupci Zima nam je ove godine izgleda konačno došla na vrijeme 😊

Na žalost, zbog epidemiološke situacije i mnogi se pitaju hoćemo li i na koji način moći u njoj i uživati?

Zbog toga što nam iskazujete povjerenje vašim stalnim upitima vezanim uz skijanje i putovanja odlučili smo pokrenuti naš skijaški blog u kojem ćemo izvještavati o informacijama vezanim uz skijanje, snijeg i putovanja.

Ujedno pozivamo i vas da nam se obratite kada god smatrate da imate relevantnu informaciju koja nekome može pomoći u planiranju zimskih aktivnosti.
Pa što nas dakle sve čeka ove zime?

Epidemiološka situacija?


Jedno je posve sigurno – informacije vezano uz epidemiološke mjere podložne su konstantnoj promjeni i upravo zbog tog pozivamo i vas naše drage goste i polaznike da dijelite informacije s nama jer smo svi zajedno dio velike snjegoljubljive virtualne zajednice 😊

U ovom trenutku još iščekujemo preciznije informacije sa većine europskih skijališta vezano uz način na koji će se moći uživati u skijanju. Posve je izvjesno da noćnog druženja u zatvorenim prostorima neće biti te da će se izvjesne mjere socijalnog odnosnog fizičkog distanciranja morati primjenjivati. Detaljnije o tome koje se točno mjere predviđaju objavljivat ćemo u narednim blogovima.

Aktualna situacija na popularnim skijalištima:


Platak najavljuje zasnježenje tzv. Dvojke čime bi Radeševo bilo kompletno pokriveno topovima, a neslužbno doznajemo da se početak rada topova predviđa za 15-ak dana.

-Andalo još ne najavljuje otvorenje.

-Kronplatz najavljuje otvorenje 5.12.

-Les Orres najavljuje otvorenje 12.12.

-Rogla još čeka s najavom datuma otvaranja.

Kako će izgledati skijanje?

O tome kako bi moglo izgledati skijanje uz epidemiološke mjere možda najbolje govori video engleskog turoperatora SkiSolutions objavljen koncem rujna ove godine. Englezi su obišli jedan alpski resort i u razgovoru s ugostiteljima predvidjeli kako će izgledati zima, a na osnovu njihovog ljetnog iskustva. Ako još niste pogledali video možete naći na ovoj poveznici.